Drumles

De drumlessen worden verzorgd door onze docent Joris Eikelboom.

Hoe wordt er les gegeven?
De lessen zijn op maat dus gericht op het individuele leerproces van het kind of de volwassene. Naast techniek, het droog aanleren van grooves en fills, is er ook veel ruimte voor improvisatie en het meespelen met muziek. De docent is naast het lesgeven ook werkzaam binnen verschillende bandformaties e.d., ervaringen uit de praktijk worden toegepast in de lessen.

Welke leermiddelen worden er gebruikt?
Er wordt gewerkt vanuit een aantal bekende lesmethodes en met door de jaren heen zelf ontwikkelt lesmateriaal.

Is notenlezen verplicht? 
Het lezen van noten is een handig hulpmiddel als het gaat om bijvoorbeeld thuisstudie (je hoeft niet alles te onthouden), en het spelen in een band (je kunt een arrangement meteen zonder veel uitleg meespelen). Om deze redenen zal het noten lezen over het algemeen een plaats krijgen in de les. Maar het blijft natuurlijk een hulpmiddel en niet het hoofddoel; dat blijft het drummen en natuurlijk het plezier bij het muziek maken! De mate waarin gebruik word gemaakt van het notenschrift, zal ook per leerling verschillen. Problemen bij het lezen hoeft geen reden te zijn om niet te beginnen met drummen; juist op het gehoor kun je heel veel bereiken!

Op welke niveau’s wordt er lesgegeven?
Ook alle niveau’s; van beginnend tot aan de vooropleiding van het Conservatorium. In principe kan iedereen van tussen de 7 en de 100 jaar terecht voor drumlessen. Soms ook kinderen jonger dan 7 jaar, maar dan wordt er per kind bekeken of het voor hem of haar op dat moment al een goed en zinvol moment is om te beginnen met de lessen.

Op welke dagen wordt er lesgegeven?
Lessen worden op maandag & donderdag gegeven.

Hoe kan ik kennismaken?
Mocht je interesse hebben in de lessen, maar toch eerst wat meer informatie willen hebben over de lessen en het drummen op zich, dan kun je je aanmelden voor een proefles. Deze proefles is gratis en geheel vrijblijvend.

Hoe kom ik aan een drumstel?
Mocht je na een aantal weken enigszins de smaak te pakken hebben, dan is het erg handig om zelf ook over een drumset te beschikken. Op deze manier ben je natuurlijk veel beter in staat de oefeningen te doen, en natuurlijk heb je er dan ook veel plezier van. De prijs van een nieuwe drumset begint ongeveer bij de 250 euro. Deze prijs kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Omdat de kwaliteit van de set uit de eerstgenoemde prijsklasse vaak zeer te wensen overhoud raad ik vaak aan om te gaan kijken voor een tweedehands set. Bijvoorbeeld via het internet.