Trompetles

De lessen worden verzorgd door onze docent Henk Buurman.

Hoe wordt er les gegeven?
Degelijk: het is heel belangrijk dat leerlingen een goede toon ontwikkelen zodat ze zelf maar ook het publiek kan genieten van een mooie open, warme toon. Dat geeft de beste basis voor een muzikale vertolking ongeacht het stuk wat je speelt.

Welke leermiddelen worden er gebruikt?
We gebruiken de Horen Lezen Spelen serie van De Haske. De serie bereidt goed voor op Hafa examens A, B, C en D van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst. (LKCA)

Is notenlezen verplicht?
Beginners krijgen de zogenaamde auditieve methode aangeboden: eerst de basisbeginselen voor de klank onder de knie krijgen, dan uit het hoofd de bekende liedjes spelen. Op die manier leer je het instrument goed kennen en maak je gelijk muziek.
Gevorderde leerlingen leren van het blad spelen. Daarbij krijgen ze ondersteuning bij het examenprogramma maar ook met de stukken van het orkest waar iemand speelt.
Het is niet noodzakelijk om noten te kunnen lezen om met trompetspelen te beginnen. Ook daar heb je je leraar voor!

Op welke niveaus wordt er lesgegeven?
Van absolute beginner tot vooropleiding conservatorium.

Wordt er met vaste methodes gewerkt?
Ja, voor beginners deel 1 tot en met 3 Horen, Lezen, Spelen van De Haske. Voor gevorderden is er een literatuurlijst en een kast vol muziekboeken, teveel om op te noemen.

Op welke dagen wordt er lesgegeven?
Lessen worden op donderdag gegeven.

Hoe kan ik kennismaken?
Je kunt contact opnemen met de docent voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsles. Hiervoor wordt het standaardtarief  gerekend. Op de Open Dag of tijdens een trompetinstuif kun u ook komen kennismaken. Zie hiervoor de de nieuwsberichten op deze site.

Hoe kom ik aan een instrument?
De docent kan u helpen bij het maken van keuze voor een instrument of u nu wilt huren of kopen.