Klarinetles

De lessen worden verzorgd door onze docent John Leenders.

Hoe wordt er les gegeven?
De meeste lessen zijn individuele lessen. Maar als er mogelijkheden zijn om met iemand een duo les af te spreken dan is dat heel goed mogelijk. De lessen zijn vanaf 20 minuten individueel. Uitbreiding van de lestijd is bij verdieping aan te raden. Jaarlijks zijn er 2 voorspeelmomenten. Als mogelijk wordt hier ook aandacht geschonken aan het samenspel.

Welke leermiddelen worden er gebruikt?
De gebruikelijke methodes voor klarinet en saxofoon worden gebruikt, zoals Horen, Lezen & Spelen, modern course – Collis, Klarinetschule Demnitz, Etudes Jeanjean, etc.., maar ook klarinet school van Benny Goodman, Inleiding tot improvisatie van Jaap Kastelein voor klarinet. 
Naast deze etudes is er ook altijd ruimte voor zogenaamde thema boeken, waarin leerlingen diverse bekende en minder bekende muziek met diverse stijlen, van klassiek tot pop, salsa en Jazz bekend gemaakt worden.

Is notenlezen verplicht?
Het is niet verplicht het notenschrift van tevoren te beheersen. dit wordt tijdens de lessen wel eigen gemaakt. Wel is er, zeker als de leerling zich verder wil bekwamen in het improviseren, veel aandacht voor het uit het hoofd spelen en omgaan met akkoordschema’s.

Op welke niveaus wordt er lesgegeven?
Er wordt op allerlei niveau lesgegeven van beginner tot gevorderde. Ook voorbereiding op conservatorium is mogelijk.

Op welke dagen wordt er lesgegeven?
Lessen worden op woensdag gegeven.

Hoe kan ik kennismaken?
Het is mogelijk om geheel vrijblijvend een proefles af te spreken.

Hoe kom ik aan een instrument?
Als er nog geen instrument is, is het verstandig met de docent contact op te nemen en in overleg tot de beste keus te komen. De docent kan hier waardevolle adviezen in geven.