John Leenders

Opleiding:
John Leenders is een veelzijdig musicus. Hij heeft zijn studie aan het Utrechts Conservatorium afgesloten met diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Hij heeft zich op de saxofoon in de beroepswereld verder ontwikkeld. Bovendien is heeft zijn dirigentendiploma behaald en later nog diverse masterclassen gevolgd.

Andere activiteiten:John heeft 17 jaar als klarinettist/saxofonist in het orkest van de Stichting Hoofdstad Operette gewerkt. Is hiernaast in diverse andere professionele orkesten op inval basis werkzaam geweest. Is hiernaast altijd actief geweest op het gebied van de kamermuziek, Ebony Klarinetkwartet, diverse blaaskwintetten, productie eigen solo CD – “Dedicated to Music”. 
John is op drie fronten actief in de muziek. Hij is dirigent van diverse orkesten in de regio, Het Almeers Orkest (Symfonie orkest) en muziekvereniging St. Hubertus (Harmonieorkest), beide in Almere, Muziekvereniging Voorwaarts in Zeist, Kunst en Genoegen in Maartensdijk en tot slot Salonorkest Apeldoorn. Hij heeft een klarinet- en saxofoonlespraktijk in Apeldoorn (Cultureel Centrum Markant), Almere en Zeewolde. Daarnaast heeft hij nog ruimte om zich bezig te houden met een verscheidenheid aan schoolprojecten, zoals Carnaval des Animeaux, Luister met je hart, Muziek in de Klas (MIK) en verzorgt hij ook AMV lessen in de klassen. Verbonden als docent aan het Cultureel Centrum Markant in Apeldoorn.

Geeft les omdat:
De behoefte om les te geven en hierbij opgedane kennis door te geven aan leerlingen is altijd belangrijk voor John geweest.

Contact:
leenders.john@gmail.com
06-26332322