Joris Eikelboom

Opleiding:
Als kind was Joris al helemaal weg van drums. Bij gebrek aan beter maakte hij zijn eigen drumstel van o.a. kartonnen dozen en stond hij drumbewegingen te maken voor de spiegel om te checken of hij al een beetje leek op zijn grote voorbeeld Larry Mullen Jr, van de band U2. Aan deze periode kwam een einde toen hij (van een bassist!) een paar grooves leerde spelen en niet lang daarna kocht hij zijn eerste drumstel.

Joris ging drumles volgen bij een privé-docent en daarna bij de muziekschool in Meppel. In deze periode is hij begonnen met een aantal bandjes en hierdoor heeft hij veel geleerd wat betreft samenspelen met anderen. Ondanks het feit dat de gedachte aan het Conservatorium al een tijdje speelde is Joris zich eerst gaan richten op de zorgverlening en ging hij ondertussen gewoon door met lekker muziek maken. Uiteindelijk is Joris toch nar het conservatorium gegaan waar hij in januari 2007 is afgestudeerd.

Andere activiteiten:
Joris is ook werkzaam als docent op Popschool Novae in Ede en hij speelt  in een aantal Bands: GMotion en Coen van der Heuvel en Band.

Geeft les omdat:
Met het lesgeven begon Joris al op jonge leeftijd, maar het begon zich wat meer uit te breiden op het moment dat hij zich echt ging richten op het conservatorium. Wat Joris o.a. mooi vindt aan het lesgeven is de uitdaging om het muzikale talent in mensen zoveel mogelijk tot bloei te laten komen. Verder vind Joris het contact met de leerling heel leuk.

Contact:
joris.eikelboom@gmail.com
06-57307023