Sari Straatsma

Opleiding:
Sari Straatsma werd geboren in Kuopio, Finland, waar ze dwarsfluit studeerde aan het conservatorium voor muziek en dans. Tijdens haar studie startte Sari al een lespraktijk en werkte bij verschillende muziekscholen, omdat ze het zo leuk vond om de kennis door te geven. Sari werkte ook als freelancer bij Kuopio Symphony Orchestra. Ze voltooide haar lerarenopleiding met cum laude en haar solistenopleiding (met extra pedagogie) met summa cum laude. Ze vervolgde haar studie bij Abbie de Quant in Nederland voor twee jaar. Uit liefde voor de barokmuziek startte ze aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met een traversostudie bij Wilbert Hazelzet en haalde haar Master of Music diploma. Tijdens de jaren heeft ze ook vele master classes gevolgd op traverso en dwarsfluit, met speciale sessies over mentaal oefenen en barokdans

Andere activiteiten:
Sari speelt met verschillende kamermuziekensembles en barokorkesten in het binnen- en buitenland, meestal op traverso. Zij geeft ook dwarsfluit- en traversoles in Utrecht bij DUMS, de Spelerij in Elburg, het Muziek Collectief Bodegraven, en Kunstcentrum Nieuwe Vaart in Maarssen en Breukelen. Sari geeft ook dwarsfluitles bij verschillende schoolprojecten. Sari heeft een bijzondere interesse in de authentieke uitvoeringspraktijk van de achttiende eeuwse muziek, maar zij houdt van het spelen van alle muziekstijlen.

Geeft les omdat:
Ik hou van dwarsfluit en traverso, en het muziekmaken is het leukst wat ik ken. Deze passie wil ik graag overdragen. Mijn leerlingen zien vooruitgaan, een persoonlijke band met hun opbouwen, en samen kunnen spelen; dat vind ik geweldig! En ik leer ook zelf door het lesgeven. Het fluitspelen is een verrijking van het leven.

Contact:
sari.straatsma@gmail.com
030-2800713
  06-18127048
www.saristraatsma.nl